CoronaVirksomhedsdrift

Den 27. oktober 2020 er der indgået ny aftale mellem Regeringen og en række af Folketingets øvrige partier. Hovedelementet i aftalen er en videreførelse og delvis udvidelse af de kompensationsordninger, sok allerede gælder.

Det betyder, at der ikke på nuværende tidspunkt er etableret nye eller forlængede kompensationspakker for virksomheder generelt, men alene for de virksomheder mv. som er påvirket af de fortsatte og skærpede restriktioner til forhindring af smittespredningen.

Aktuelt gælder følgende generelle ordninger:

  • Kompensation for selvstændige – ved omsætningsnedgang på mindst 50%
  • Kompensation for faste omkostninger – ved omsætningsnedgang på mindst 30% (tidligere 35%)
  • Ny kompensation for virksomheder, der oplever tilstrækkelig stor omsætningsnedgang afledt af forbud mod salg af alkohol efter kl. 22:00

De tilpassede og forlængede ordninger er gældende fra 26. oktober 2020 og foreløbig frem til 31. januar 2021. Har en virksomhed allerede søgt de særlige forlængede kompensationer, skal der genansøges i forhold til de nye og udvidede ordninger.

Kompensationssatsen for ordning om faste omkostninger opjusteres for små virksomheder – således at kompensationssatsen generelt forhøjes. For store virksomheder begrænses kompensationen generelt ved omsætningstab over 60%, således at kompensationen begrænses til 70% – imod tidligere 90%.

Revisupports beregnings- og hjælpeværktøj COVID-19 EFTERKONTROL er under opdatering til de nye ordninger – således ny version forventes frigivet primo november 2020. Du kan allerede nu bestille og modtage den eksisterende version og derved sikre dig adgang til den opdaterede og højaktuelle version, der kan anvendes til både kompensationsansøgning og beregning til slutopgørelserne – der skal indsendes via virk.dk senest 8. februar 2020.